GreekEnglish (United Kingdom)
JA slide show

Τεχνικά στοιχεία του Οικισμού

Όλες οι  κατοικίες απολαμβάνουν απεριόριστη θέα και αναπτύσσονται σε 1 έως 2 επίπεδα. Διαθέτουν:

 • βοηθητικούς και ημιυπαίθριους χώρους,
 • βεράντες,
 • ιδιωτικό κήπο, 
 • διπλά  πάρκινγκ,
 • μερικές από αυτές διαθέτουν και πισίνα.


Η αρχιτεκτονική φιλοσοφία και οι χρωματισμοί που χρησιμοποιούνται, ταιριάζουν απόλυτα με τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Η επιλογή πολυτελών υλικών, η κάλυψη  με υψηλής αισθητικής κεραμοσκεπή καθώς και οι εξαιρετικές κηποτεχνικές διαμορφώσεις των οικοπέδων ολοκληρώνουν τις μονοκατοικίες. Η πολύχρονη κατασκευαστική εμπειρία και η αξιοπιστία της LT GROUP. δημιουργούν ένα πολυτελές και φιλόξενο οικιστικό περιβάλλον.

Οι μονοκατοικίες όχι μόνο  δεν εφάπτονται μεταξύ τους σε καμιά τους πλευρά, αλλά οι αποστάσεις από τις γειτονικές κατοικίες είναι τέτοιες που εξασφαλίζεται η μέγιστη ανεξαρτησία. Κάθε κατοικία, με ιδιόκτητο οικόπεδο από 500τ.μ. και πάνω., αναπτύσσεται σε ένα ή δύο επίπεδα με κλιμακοστάσιο, διαθέτει δύο ή τρεις υπέργειες θέσεις στάθμευσης και για κάθε κατοικία υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή πισίνας.

Οι διόροφες κατοικίες στο πρώτο επίπεδο διαθέτουν playroom ή καθιστικό με τζάκι, υπνοδωμάτιο υπηρεσίας ή/και ξενώνα, WC, αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους καθώς και βοηθητική ή κυρίως κουζίνα.
Το δεύτερο επίπεδο όπου βρίσκεται η κύρια είσοδος, απαρτίζεται από σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία, WC και κουζίνα. Διαθέτει επίσης το κυρίως υπνοδωμάτιο και δύο ή τρία υπνοδωμάτια επιπλέον, καθώς και από ένα ή περισσότερα λουτρά που εξυπηρετούν τα παιδικά υπνοδωμάτια. 
Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ο κήπος της κατοικίας με άμεση πρόσβαση μέσω μπαλκονοπορτών.

Στις ισόγειες μονοκατοικίες που ο σχεδιασμός αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο, ο εσωτερικός με τον εξωτερικό χώρο του διαμορφωμένου κήπου ενωποιούνται. Δύο κτιριακοί όγκοι φιλοξενούν τους χώρους διημέρευσης και τους ιδιωτικούς χώρους. Το διαμπερές σαλόνι με το τζάκι, η τραπεζαρία και η κουζίνα καταλαμβάνουν τον πρώτο κτιριακό όγκο ενώ δύο ευρύχωρα υπνοδωμάτια, το κυρίως υπνοδωμάτιο με το δικό του wc, το μπάνιο και η αποθήκη βρίσκονται στον δεύτερο κτιριακό όγκο επιτυγχάνοντας απομόνωση και ιδιωτικότητα. Επιπλέον, η μη εξάντληση του συντελεστή δόμησης δίνει την δυνατότητα μελλοντικής προσθήκης ενός δεύτερου ορόφου.

 

Οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού τόσο παθητικού όσο και ενεργητικού, καθόρισαν την σχεδιαστική προσέγγιση. Η ανάπτυξη των κατοικιών με προσανατολισμό στον άξονα βορρά-νότου εγγυάται την ενεργειακή τους αυτονομία με παθητικά βιοκλιματικά μέσα. Τα διαμπερή ανοίγματα κατά τον διαμήκη και κατά τον εγκάρσιο άξονα του κτιρίου εξασφαλίζουν φυσικό αερισμό καθ'όλη τη διαρκεια του χρονου ενώ η τοποθέτησή τους σε διαφορετικές υψομετρικές στάθμες ευννοεί τον φυσικό δροσισμό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Τα οριζόντια και κατακόρυφα στέγαστρα στη νότια όψη του κτιρίου δημιουργούν άνετες συνθήκες φωτισμού και φυσική σκίαση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με στόχο την ενεργειακή εξοικονόμηση και αυτονομία της κατοικίας, υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταικών πλαισίων στη νότια όψη του κτιρίου η επιφάνειά των οποίων επαρκεί για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μιας τετραμελούς οικογένειας.

 

Οι κατοικίες διαθέτουν τις εγκαταστάσεις για να τοποθετηθούν  πρωτοποριακά συστήματα και λειτουργίες όπως:

 1. Έλεγχος φωτισμού
 2. Έλεγχος συστήματος θέρμανσης
 3. Έλεγχος παροχής νερού
 4. Έλεγχος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος
 5. Έλεγχος ρολλών - τεντών
 6. Σύστημα ασφαλείας, εποπτεία και έλεγχος με κάμερες
 7. Διαχείριση όλων των λειτουργιών από έναν και μόνο επίτοιχο πίνακα ελέγχου ή μέσω τηλεχειριστηρίου, κινητού τηλεφώνου ή Internet


Η επικάλυψη των κατοικιών γίνεται με κεραμοσκεπή υψηλής ποιότητας και κατασκευής και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η βέλτιστη προσαρμογή των κτισμάτων στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι μονοκατοικίες έχουν κατασκευαστεί με βάση την πλέον αξιόπιστη και σύγχρονη τεχνολογία και έχουν ολοκληρωθεί από τα πολυτελή υλικά των δαπέδων, μπάνιου, κουζίνας, κουφωμάτων, τζακιού και την ιδιαίτερη κηποτεχνική μελέτη του εξωτερικού χώρου.